Sportaši-Poznate Osobe

Baltimore Raven Ray Lewis odlazi u mirovinu

Bez obzira kako se osjećate prema beku NFL-a Rayu Lewisu, jedno je sigurno - čovjek je bio zvijer na terenu tijekom svih 17 godina profesionalnog rada. Malo je igrača dominiralo obranom poput Lewisa. No, kao i sve dobre stvari, i njegova će karijera završiti na kraju ove sezone. Lice franšize Baltimore Raven najavilo je u srijedu da će se povući nakon doigravanja. 'Sve što započne ima i kraj', rekao je 37-godišnji Lewis. 'Za mene sam danas rekao svom timu da će ovo biti moja posljednja vožnja', rekao je Lewis novinarima iz sjedišta Ravens 'Owings Mills, Md.


Lewis se, od 14. listopada, otrgnut trganim tricepsom, planira vratiti na konačni pritisak doigravanja. U onome što će najvjerojatnije biti njegova posljednja domaća utakmica - osim ako Ravensi ne susretnu Benglasa na AFC prvenstvu - 13-godišnji Pro Bowler izaći će na teren ove nedjelje protiv Andrewa Lucka i Indianapolis Coltsa.

2000. godine Lewis i Ravens bacili su New York Giants 34-7 u Superbowl 35 i postali tek treći wildcard tim koji je pobijedio u velikoj igri. Lewis je proglašen MVP-om Super Bowla, a također je prihvatio čast AP obrambenog igrača godine te iste sezone. Tri godine kasnije dobio je svoju drugu nagradu za obrambenog igrača godine.

Tijekom godina Lewis je stvorio nevjerojatnu statistiku. Do danas je jedini igrač NFL-a koji je zabilježio najmanje 40 vreća u karijeri i 30 presretanja. Iako je gomilao pojedinačna priznanja i brojeve, bio je krajnji suigrač. 'Nikad nisam igrao igru ​​za pojedinačne statistike', rekao je Lewis. 'Igrao sam samo kako bih svoj tim učinio boljim timom.'

Hoće li Lewis dobiti posljednji udarac na još jednom nastupu u Super Bowlu? Šanse su protiv njega, ali ako smo nešto naučili o broju 52 i oštroj obrani Ravensa, nikad ih nećemo računati. Pratite nas. Doigravanje NFL-a 2013. trebalo bi biti eksplozija.


Pogledajte neke od Rayovih najvećih hitovahttps://youtube.com/watch?v=c_bAnw6EgjE

Ostali Su Zainteresirani

Facebook instagram