Sportaši-Poznate Osobe

Sanke na kotačima nasuprot tradicionalnim sankama: prednosti i nedostaci

Sled gura i vuče testirajte svojsnaga i kondicija cijelog tijela, pa ne čudi da su saonice glavna stvar u ozbiljnim teretanama iobjekti za sportski trening. No, postoji više vrsta saonica - a odnedavno ljudi odbacuju klasične saonice na skijama za verzije na kotačima.


Prema riječima, metalne skije na dnu saonica i lanaca mogu biti problematične iz niza razloga Mark Rippetoe , bivšanatjecateljski powerlifterkoji trči Početna snaga i Atletski klub Wichita Falls . Za početak, 'tradicionalne skijaške saonice tvrdo su na površini na koju ih gurate', kaže. 'Također je vrlo osjetljiv na površinu po kojoj klizi', dodaje.

Skije se ne klize lako po površini poput gume i dosadno su glasne kad se vuku po betonu. Druga je mana što vanjski čimbenici poput temperature, vlage i upotrebe s vremenom mogu utjecati na površinu na koju gurate saonice. 'Zbog toga natjecanja u prowleru ne postoje', naglašava Rippetoe. 'Uvjeti se mijenjaju svaki put kada na njima koristite saonice.'

Najbolja podloga za naguravanje tradicionalnih saonica je travnjak koji je gladak i štiti tlo. Ali ako vaša teretana nema travnjak, bolja opcija bi mogla biti isprobavanje saonica s kotačima ako ih vaša teretana ima. Saonice na kotačima stvaraju znatno manje trenja sa tlom, što ga čini učinkovitijim za guranje od saonica na kotačima. Ali to ne znači da je lako.

'Regrutira iste mišiće i angažira ista područja - vi samo mijenjate način otpora', kažeM&FViši savjetnik za fitness i wellness Don Saladino , trener iz New Yorka koji je dobio klijente poputSebastian Stani Ryan Reynolds u obliku superheroja. To izjednačava s guranjem ili vučenjem kamiona kao što vidite uNatjecanja Strongmana. 'Nije važno što ima kotače, jer još uvijek stvarate napetost', objašnjava. „Radi se o tome da uđete u određenu poziciju i radite a kretanje cijelog tijela koji regrutira vaše gležnjeve, koljena, bokove i ramena. '


Saonicama bez kotača opterećujete težinu i oslanjate se na gravitaciju da biste stvorili napetost. Raznolikost na kotačima djeluje drugačije, jer neki koriste male motore ili magnetski otpor kako bi simulirali potiskivanje velikog tereta. The XPO trener iz Armored Fitnessa na primjer, ima 'krivulju eksponencijalnog otpora', što je otmjen način reći da povećava otpor što jače pritisnete. Takve saonice štite površine od trošenja, uklanjaju potrebu za dodavanjem ploča s utezima - iako još uvijek možete za dodatni otpor - i nadilaze nivo vještina. Ozbiljni sportaši mogu gurati dok ne povrate početnici pa čak i rehabilitacijski pacijenti mogu raditi na funkcionalnim pokretima s lako kontroliranim saonicama koje se prilagođavaju kad postanu jači.'Gledajte, nemate uvijek luksuz gurati tradicionalne saonice na savršenu površinu', kaže Saladino. Na kraju dana, potiče, samo trebate stvoriti napetost - bilo da je to guranje otmjenih saonica na kotačima, skijaške saonice ili čak utovarivanje kolica sa kamenjem i vožnja u to.


ZA I PROTIV

Tradicionalni Dalje

Pros:

  • Izgradite eksplozivnu snagu
  • Odličan kondicijski trening
  • Kvantificirajte opterećenja

Protiv :


  • Može oštetiti površine
  • Glasno kada se koristi na betonu

Sljedeći na kotačima

Pros:

  • Izgradite eksplozivnu snagu
  • Odličan kondicijski trening
  • Koristite na bilo kojoj površini
  • Pogodno za sve razine vještina

Protiv:

  • Teže je kvantificirati opterećenja
Trening na sankama
Rutine vježbanja

Vodič za početnike za trening sankanja za mo ...

Evo kako ga gurnuti - potisnuti stvarno dobro - pomoću ovog svestranog alata za trening.

Pročitajte članak

Ostali Su Zainteresirani

Facebook instagram