Sportaši-Poznate Osobe

URIJAH FABER: KALIFORNIJA HURTIN ’

Užurbani MMA ne trpi polovičnu predanost. Često je razlika između onih koji se uzdignu na vrh i ostanu neko vrijeme i onih koji potonu prije nego što ikad pobijede odlučna odlučnost. Za neke je puka monotonija sportskih odnosa s kontaktima iz dana u dan otupljivanje uma i tijela. Za druge, poput Urije Fabera, jednog od najnakrčenijih 145 kilograma na koji ćete ikad naići, taj je neumoljivi život mana koja hrani njihovu potencijalnu veličinu.


Faber, bivši hrvač u diviziji I i trenutni prvak WEC-a (World Extreme Cagefighting) u perolakoj kategoriji, trenira sa žestinom koja se malo kome može mjeriti. U 21 borbi izgubio je samo jednom, od Tysona Griffina 2005. godine. Od tada je osvojio 12 zaredom, sve TKO ili predajom. 1. lipnja pružit će mu najtežu obranu kad se suoči s bivšim UFC-ovim prvakom u lakoj kategoriji Jensom 'Lil Evil' Pulverom u ARCO Area u Sacramentu. Razgovarali smo s Faberom prije nekoliko tjedana dok se pripremao za ono što bi itekako mogla biti borba godine.

SNIMAK
Datum rođenja: 14. svibnja 1979
Mjesto rođenja: Isla Vista, Kalifornija
Trenutno prebivalište: Sacramento, CA
Visina: 5’6 ″
Težina: 145
Postignuća: WEC prvak u perolakoj kategoriji
Na internetu: www.urijahfaber.com

M&F:Što očekujete od Jensa u ovoj borbi?

Urijah Faber: On je veteran sporta i očekujem rat. Ima neke smrtonosne ruke, a također je i hrvač. Očekujem da se dobro pripremi. Ovo bi trebala biti teška bitka.


M&F:Smatrate li ovo jednom od svojih najtežih borbi do danas?UF: To mi je definitivno jedan od najtežih izazova. On je bivši UFC-ov prvak.


M&F:Jeste li osjećali potrebu promijeniti način na koji trenirate za ovu borbu?

UF: Ne baš. Imam neku ideju kamo želim da ide borba. Više od svega na čemu sam radila na tome da nađem oko za sparing s ljevakama, ali osim toga, sve ostaje isto.


M&F:Koliko dugo trenirate za borbu?

UF: Stalno treniram. To je samo moj način života. Očito postaje sve intenzivnije ili manje intenzivno što sam bliže ili dalje od borbe, ali uvijek treniram mješovite borilačke vještine.

M&F:Kakav je tipičan tjedan za vas?

UF: Ponedjeljak, srijeda, petak, imam timski MMA trening ujutro od 9:30 do 11:00 u ponedjeljak i srijedu imam tim Muay Thai u 2 sata. Utorak i petak bavim se sparingom, samo boksam. Uskočim na satove jujitsua ili radim na svojim individualnim stvarima, trčanjem ili trčanjem. Puno stvari radite sami, ovisno o tome kako se osjećate.


M&F:Koliko sati dnevno trenirate?

UF: Bliže borbi, vjerojatno četiri. Ali bilo gdje od četiri do šest.

M&F:Pet dana u tjednu?

UF: Šest dana u tjednu, ponekad i sedam. Uzet ću slobodan dan kad osjetim da mi treba. Nije postavljeni slobodni dan.

M&F:Čitala sam da ste dok ste odrastali bili na prilično strogoj dijeti.

UF: Bila je to homeopatska pozadina. Definitivno se puno razlikovao od tipičnog Amerikanca, ali zapravo nije bila stroga dijeta ?? to je bio čist način života. Nije bilo kao da je sve organsko ili sam bila stroga vegetarijanka. Upravo smo pokušali jesti zdravo i koristiti se homeopatskim iscjeljivanjem.

M&F:Slijedite li još uvijek taj pristup?

UF: Da. Naučen sam da žudim za zdravom prehranom i da živim zdravo. Osjećam se prilično sretno što sam odgojen u takvom okruženju.

M&F:Koristite li dodatke?

UF: U posljednje vrijeme imam problema s održavanjem težine, pa dobivam dodatne kalorije dodatkom shakeu. U to sam stavila sojino mlijeko, maslac od kikirikija i banane.

M&F:Koliko kalorija konzumirate dnevno?

UF: Pokušavam dobiti oko 5000.

M&F:Da li trenirate s utezima?

UF: Sporadično imam tijekom cijelog života, ali trenutno nisam. Snaga mi zaista nije predstavljala problem.

M&F:Je li hrvanje bio prvi kontaktni sport kojim ste se bavili?

UF: Ne. Igrao sam nogomet i hokej na koturaljkama, a bavio sam se i malo karateom. Hrvati sam se počeo u 7. i 8. razredu i zaista sam to shvatio ozbiljno kad sam ušao u srednju školu. Najviše sam se razvio kao hrvač na fakultetu, Divizija I na UC Davis. Tamo sam bio vodeći pobjednik svih vremena.

M&F:Kada ste počeli integrirati sve ostale MMA vještine u svoju borbenu igru?

UF: Dva mjeseca nakon što sam diplomirao na fakultetu, počeo sam naginjati Jiu-jitsu i vodio svoju prvu borbu mjesec i tjedan dana nakon toga.

M&F:Kako ste pobijedili u prvoj borbi?

UF: Poslao sam ga za otprilike 45 sekundi. Sljedeću borbu pobijedio sam u TKO. Samo sam bacao udarce cijelo vrijeme. Htio sam udarati, jer mi to u to vrijeme nije bilo najjače.

M&F:Koja vam od svih novih MMA vještina koje ste naučili najviše udovoljava?

UF: Volim boks i jujitsu, ali, stvarno, sve mi je najdraže. Uživam u sportu u cjelini.

M&F:U borbama koje sam vidio, ono što stvarno strši su vaši lakti. Zašto su tako opaki?

UF: Razumije se da ih možete koristiti. Budući da sam dijete koje je odraslo s mamom koja mi je govorila da ne mogu nauditi ljudima, čini se da je to tabu. Jednom kad sam prebolio ideju da to ne mogu učiniti, jednostavno mi je to prirodno došlo. Bacanje laktova je opasno i jako brzo naučite da je učinkovito.

M&F:Sviđa li se vašoj majci činjenica da ste MMA borac?

UF: Malo dolazi okolo. Ne uživa u toj činjenici da postoji prijetnja da me mogu udariti nogom i nogama, ali voli činjenicu da radim nešto što volim i uspijevam u tome.

Faber vs Pulver možete uhvatiti na Versus Network 1. lipnja u 9 ET / 6 PT. Za više informacija posjetite www.wec.tv , ili Faberovo osobno web mjesto na www.urijahfaber.com .

Nastavak čitanja:
10 pitanja s Mattom Hughesom
Plivanje s mišićavim morskim psom
Kriška Miamija

Ostali Su Zainteresirani

Facebook instagram